Een LPR probe bestaat uit drie elektroden die in het medium worden gepositioneerd: een werkelektrode, tegenelektrode en referentie-elektrode. Er wordt een klein potentiaalverschil aangelegd tussen tegenelektrode en werkelektrode en de resulterende stroom wordt opgemeten. De opgemeten stroom kan vervolgens omgerekend worden naar een corrosiesnelheid.
Naast LPR zijn er ook nog andere corrosiemonitoringtechnieken zoals ER (Elektrische Weerstand), EFM (Elektrochemische Frequentie Modulatie), EN (Elektrochemische Ruis), … met elk hun voor-en nadelen. Een aantal technieken kunnen eveneens gecombineerd worden.
Corrosiemonitoring kan interessant zijn om upset condities te detecteren zodat onmiddellijke remediëring mogelijk is vóór schade optreedt. Enkele typische toepassingen: koelwatersystemen, afvalwaterbehandeling, … .
Doordat METALogic praktijkervaring combineert met kennis o.a. opgedaan in (Europese) onderzoeksprojecten kan u op ons rekenen voor een aanpak met kennis van zaken. Wij zorgen niet alleen voor een correcte installatie van de probe en systeem bij u ter plaatse maar assisteren u ook bij het uitlezen van de informatie en interpretatie hiervan.
Contacteer ons indien u meer informatie hieromtrent wenst, voor een demo of voor een prijsaanvraag.