$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

Corrosietesten: best practices voor de farmaceutische sector

De farmaceutische industrie heeft op het gebied van corrosiepreventie specifieke behoeften die een geïntegreerde aanpak vereisen. 

Nieuwe processen in de farmaceutische sector worden ontwikkeld met strikte tijdsbeperkingen. Corrosie kan een directe invloed hebben op de kwaliteit van het eindproduct. Aangezien het om geneesmiddelen gaat, is een goed onderbouwde opvolging van de kwaliteitscontrole van het allerhoogste belang.

De farmaceutische industrie voert verschillende testprocedures uit om er zeker van te zijn dat alle installaties corrosiebestendig zijn en onder uitstekende omstandigheden presteren. In dit artikel vindt u een overzicht van excellente praktijkvoorbeelden. Op die manier kunt u zich wapenen tegen corrosieproblemen. 

Corrosietesten: een preventieve aanpak van het corrosierisico voor elke nieuwe productielijn

Wanneer een nieuw proces wordt uitgevoerd in bestaande reactoren of wanneer een nieuwe productielijn wordt gebouwd, wenst u meestal op voorhand te weten of er onder deze nieuwe omstandigheden een risico op corrosie bestaat. Corrosietesten bieden in dat geval een oplossing.

Langdurige blootstellingstest 

Voor de farmaceutische industrie zijn blootstellingstesten vaak het meest aangewezen. 

Gewoonlijk worden in de farmaceutische industrie blootstellingstesten uitgevoerd waarbij corrosiecoupons (metalen platen van het reactormateriaal) worden blootgesteld aan de worst case omstandigheden van het nieuwe proces. Na de test worden de coupons verwijderd, gereinigd en worden gewichtsverliesmetingen uitgevoerd om de uniforme corrosiesnelheid te bepalen. Microscopisch wordt lokale corrosie onderzocht en de putdiepte wordt gemeten. Er is een kanttekening bij deze testen. 

Farmaceutische processen verlopen typisch via een batch-procédé. Tussen de batches in krijgt het materiaal, meestal een type roestvast staal of Hastelloy, de kans om te repassiveren (de beschermende laag of passiefhuid op het materiaal herstelt zich). Door een relatief eenvoudige langetermijn-blootstellingstest uit te voeren waarbij het materiaal voortdurend aan het medium wordt blootgesteld, verkrijgt u een zeer worst-case resultaat aangezien geen kans wordt gegeven op repassivatie van het metaal aan de lucht. 

Indien na deze test geen corrosie wordt vastgesteld, mag u er zeker van zijn dat ook na meerdere opeenvolgende series geen corrosie zal worden aangetroffen. Indien echter na een dergelijke langdurige blootstellingstest corrosie wordt vastgesteld, moet een tweede test met een betere simulatie, inclusief reinigings- en repassiveringsstappen, worden uitgevoerd. 

Voor reactoren met emailbekleding is testen eenvoudiger: langetermijntesten (gemeten in weken) leveren de beste informatie op over de weerstand van het email tegen de nieuwe omstandigheden. De geëmailleerde coupons worden voor en na de blootstelling visueel beoordeeld om eventuele degradatie op te sporen.

Elektrochemische testen voor de farmaceutische industrie: wanneer u een snel resultaat wenst

Een nieuwe lijn bouwen brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Materiaalkeuze is een van die uitdagingen. Als de vraag dringendheid vereist, kunnen elektrochemische testen worden uitgevoerd. Deze zijn dan meer aangewezen dan blootstellingstesten die eerder in een onderzoek op langere termijn kaderen. Bij de uitvoering van elektrochemische testen moet erop worden gelet dat de te onderzoeken materialen in een toestand worden gebracht (oppervlakteafwerking, passivatie, ...) die de werkelijke oppervlakteconditie zo dicht mogelijk benadert. Indien dit niet mogelijk is, moet een conservatieve benadering worden gevolgd. 

Corrosietesten voor basismateriaal en lassen

Niet alleen het basismateriaal kan worden getest. Laswerk kan door verschillen in samenstelling, restspanningen, microstructuur, ... gevoeliger zijn voor corrosie. Gelaste coupons kunnen getest worden om dit aspect in de studie te betrekken. Wij hebben in het verleden bijvoorbeeld al het gebruik van verschillende lasdraden en hun invloed op de corrosie van de lasnaden bestudeerd. In de ontwerpfase van een nieuwe productielijn werd daarmee een rangschikking van de voorgestelde methoden met betrekking tot de gevoeligheid voor corrosie bepaald.

Corrosietesten bij METALogic: hoe begint u eraan?

Heeft u een specifieke vraag met betrekking tot corrosietesten? Dit is hoe we te werk gaan:
  1. U beschrijft kort de condities en materialen die u wenst te testen.
  2. Wij nemen contact met u op als we meer informatie nodig hebben of om de precieze omstandigheden te bespreken.
  3. Wij bezorgen u een offerte voor de testen.
  4. U bezorgt ons overeengekomen hoeveelheden van het medium (meestal 1 L per materiaal/medium-combinatie).
  5. Wij leveren de coupons en voeren de testen uit.
  6. Wij leveren een rapport inclusief resultaten en interpretatie.
  7. Indien nodig kan het rapport besproken worden.
Kortom, corrosietesten in de farmaceutische sector vereisen een specifieke aanpak. U kunt kiezen voor een lange- of kortetermijnoptie, afhankelijk van uw specifieke situatie. Uiteraard zijn onze experts slechts één telefoontje verwijderd om u te adviseren over welke testopzet het beste bij u past. Hoe dan ook, corrosietesten zijn de beste manier om u te wapenen tegen onaangename verrassingen te wijten aan corrosie.
 
Wilt u meer weten over ons hele testassortiment specifiek voor de farmaceutische sector? U kunt hier meer lezen of u kunt altijd contact met ons opnemen voor een offerte.

$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,8,in de kijker,32,nieuws,37,opleidingen,6,vacatures,4,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: Corrosietesten: best practices voor de farmaceutische sector
Corrosietesten: best practices voor de farmaceutische sector
De farmaceutische sector heeft specifieke corrosietesten nodig, bijvoorbeeld voor reactoren en productielijnen. We hebben de beste corrosietests opgel
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyVWTTM6fwa-koL_NzwmbZvN5fqYJwTQBywo9FkV5acfKMmDzTbxC4wyEfykFx-MsBbV4uXzUOxpy1oRkk89G29joBJSX6iH7h4GbVGOsB7gSDkyResGiMA8U-MZsaq783bK3ToXHgsGKU/w640-h424/fotoblog3.1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyVWTTM6fwa-koL_NzwmbZvN5fqYJwTQBywo9FkV5acfKMmDzTbxC4wyEfykFx-MsBbV4uXzUOxpy1oRkk89G29joBJSX6iH7h4GbVGOsB7gSDkyResGiMA8U-MZsaq783bK3ToXHgsGKU/s72-w640-c-h424/fotoblog3.1.jpg
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2020/12/corrosietesten-best-practices-voor-de.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2020/12/corrosietesten-best-practices-voor-de.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy