$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

Vermijd corrosie: een corrosiestudie, het antwoord op SIT/017

Er bestaat geen twijfel dat veiligheid een absolute prioriteit is in een industriële omgeving. Wanneer we terugblikken naar de tijd toen veiligheidsprocedures nog in de kinderschoenen stonden, zijn er gevallen waar dingen fout zijn gegaan, vaak met verschrikkelijke gevolgen. 

Gelukkig worden vandaag de nodige voorzorgen en maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat fouten uit het verleden zich nooit meer zullen herhalen. Een corrosiestudie is een goede zaak om uw installatie op lange termijn te vrijwaren van alle soorten corrosie (putcorrosie, spleetcorrosie, spanningscorrosie, enz.).

Het Seveso incident

In Seveso (Lombardije, Italië) deed zich op 10 juli 1976 rond 12.37 uur 's middags een ongeval voor ten gevolge van een gebroken klep. Hierdoor kwam een chemische wolk vrij met de voor zover bekend hoogste blootstelling aan TCDD (2,3,7,8-tetrachloordibenzo-p-dioxine, die notoriteit verwierf als verontreinigende stof in Agent Orange, een herbicide dat in de Vietnamoorlog werd gebruikt.)

Het gevolg: binnen een week waren er al gevallen van ernstige dioxinevergiftiging. De natuur had er ernstig onder te lijden en duizenden dieren stierven of moesten worden afgemaakt als gevolg van de besmetting.

De Seveso-richtlijn en SIT/017

Naar aanleiding van dit incident heeft de Europese Gemeenschap gereageerd door in 1982 veel striktere voorschriften inzake industriële veiligheid op te leggen, de zogenaamde Seveso-richtlijn. Bedrijven die gevaarlijke stoffen behandelen, vervaardigen, gebruiken of opslaan worden Seveso-bedrijven genoemd (d.w.z. raffinaderijen, oliedepots, explosievendepots, (petro)chemische sites). 

In België krijgen deze bedrijven herhaaldelijk een controle van de bevoegde gewestelijke en federale inspectiediensten om de veiligheid van de installatie te waarborgen. Tijdens deze controle moeten de Seveso-bedrijven een duidelijk antwoord geven op bepaalde controle- en veiligheidskwalificaties die zijn samengevat in het SIT/017-formulier. Op die manier kunnen gevaarlijke vormen van corrosie zoals putcorrosie vermeden worden.

METALogic biedt een antwoord op SIT/017 met een corrosiestudie

Verschillende types corrosie voorkomen met een corrosiestudie

Als antwoord op de vereisten van het SIT/017 formulier, biedt METALogic de oplossing in de vorm van een faalmechanismestudie, ook wel corrosiestudie genoemd.
 
Een corrosiestudie identificeert de mogelijke degradatiemechanismen per combinatie van: materiaal - medium - procescondities. Bovendien wordt een materiaaldegradatiesnelheid of -gevoeligheid bepaald. Hiermee kan de restlevensduur van de installatie worden ingeschat.

Corrosiestudies zijn van groot belang omdat:
  • U zult inzicht krijgen in en bewust worden van de degradatiemechanismen van uw installatie. Bewustwording is de eerste stap in het waarborgen van de integriteit van uw installatie.
  • Ze bieden een gestructureerd en onderbouwd antwoord op de eisen van de overheid. 
  • Een corrosiestudie is het sleutelelement van een RBI (Risk-Based Inspection)-strategie. Het laat u toe uw inspectie-inspanningen te optimaliseren op het vlak van efficiëntie en budget.
METALogic hanteert een eigen aanpak om een corrosiestudie op een kwalitatieve en gestructureerde manier uit te voeren. Deze aanpak van de corrosiestudie (ook opgevolgd door RBI) is vertaald in ons eigen ontworpen softwarepakket CorLife

Ons geheime ingrediënt in het recept voor een goed gefundeerde oplossing voor uw inspectie- en veiligheidsstrategie is ons team van experts samen met een krachtige software. Op deze manier kunnen corrosietypes zoals putcorrosie en spanningscorrosie worden opgespoord en opgelost.

METALogic’s oplossing in de praktijk

Een corrosiestudie is een teaminspanning, waarbij de ervaring en kennis van corrosiedeskundigen wordt samengebracht met inspectie-, proces- en onderhoudspersoneel tijdens  teamsessies. METALogic’s experts faciliteren dit proces. 

We illustreren dit met een praktijkvoorbeeld van de realisatie van een corrosiestudieproces voor een grote farmaceutische vestiging. 

METALOGIC kreeg de opdracht om een corrosiestudie uit te voeren op het leidingwerk van de productiefaciliteit van een van de plants van het farmaceutisch bedrijf. De studie omvatte de gehele fabriek met ongeveer 15000 leidingen. Deze studies worden uitgevoerd op basis van de eisen van de klant met behulp van onze softwaretool die intern werd ontwikkeld. Met behulp van speciale software kan een studie van een grote fabriek met een groot aantal installaties op een systematische manier worden uitgevoerd en kunnen de resultaten via een kennisdatabank door de klant worden geraadpleegd.

De METALogic corrosiestudie vormde de basis voor de implementatie van een inspectieplan in de fabriek. Naast de corrosiestudie assisteren onze projectingenieurs ter plaatse bij de gegevensverzameling en de uitvoering van het inspectieplan. In een lopend project dat in 2020 is gestart, zal de studie worden uitgebreid met een vergelijkbare analyse van de apparatuur. 


Dit project heeft er niet alleen toe geleid dat onze cliënt voldoet aan de eisen van de SIT/017, maar ook dat de meest dringende punten van inspectie duidelijk werden onderlijnd, zodat verdere actie op grond daarvan kan worden gepland. Dit vergemakkelijkt een efficiënt en kosteneffectief gebruik van middelen en budgettaire middelen.

Risk-Based Inspection

De corrosiestudie is het ideale vertrekpunt voor een RBI-strategie. 

In een risico-gebaseerde inspectiestrategie worden inspectiemiddelen ingezet waar ze het meest nodig zijn. Met andere woorden, het inspectie-interval van een pijpleiding (of uitrustingsonderdeel) wordt bepaald naargelang het risico op falen. Het risico op falen is het resultaat van de kans op falen en het gevolg van falen. 

Het resultaat van de RBI-studie is een inspectieplan dat voor elke pijpleiding of uitrustingsonderdeel de volgende informatie bevat:
  • een uiterste datum voor inspectie;
  • de mogelijke faalmechanismen;
  • geschikte inspectietechnieken waarmee de degradatiemechanismen kunnen worden geïnspecteerd;
  • inspectiehistorieken, die met behulp van de juiste software gemakkelijk kunnen worden opgevraagd.

Wilt u meer weten zodat u verschillende soorten corrosie kunt vermijden? 

Klik hier om onze offerteaanvraag te vinden. Als u meer informatie wenst, laat het ons weten via onze contactpagina en onze experts helpen u graag verder!



$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,8,in de kijker,33,nieuws,38,opleidingen,6,vacatures,4,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: Vermijd corrosie: een corrosiestudie, het antwoord op SIT/017
Vermijd corrosie: een corrosiestudie, het antwoord op SIT/017
Zorg ervoor dat u voldoet aan SIT/017. Een corrosiestudie detecteert diverse soorten corrosie in een vroeg stadium. Lees er alles over!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnvqW71vpwtrTIPz-rFaDGb6_9neK5dEOKxAGFa5lAYPMajML4TKqr1lKeMobRe_wdHVGL2bBJ0uyXvGRODDDxTF3me7FVHYupuFRFZp8aBiJQ5-5OTZn6NBcA8KhdJmYjfuYnKr4YL5w/w633-h317/Untitled+design+%25283%2529.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnvqW71vpwtrTIPz-rFaDGb6_9neK5dEOKxAGFa5lAYPMajML4TKqr1lKeMobRe_wdHVGL2bBJ0uyXvGRODDDxTF3me7FVHYupuFRFZp8aBiJQ5-5OTZn6NBcA8KhdJmYjfuYnKr4YL5w/s72-w633-c-h317/Untitled+design+%25283%2529.png
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2020/12/vermijd-corrosie-een-corrosiestudie-het.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2020/12/vermijd-corrosie-een-corrosiestudie-het.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy