$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

Test uw coating: zorg ervoor dat uw coating zijn volledige potentieel bereikt


De coating van uw installatie is essentieel aangezien deze verschillende doeleinden vervult, zoals bescherming en esthetiek. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat de coating goed presteert voor uw toepassing? 

Het begint allemaal met...

De juiste coating vinden...

De juiste coating op de juiste toepassing afstemmen vereist ervaring. Een van de belangrijkste factoren bij de keuze van de juiste coating is het klimaat. U wilt niet dat uw coating gaat afschilferen na blootstelling aan b.v. atmosferische condities met corrosie van uw installatie als gevolg. 

Daarom bestaan er normen die voor verschillende omstandigheden de te hanteren coatingsystemen aanbevelen. Met betrekking tot atmosferische condities geeft ISO 12944 uitgebreide richtlijnen voor coatingsystemen om stalen substraten te beschermen. De aanbevolen coatingsystemen zijn afhankelijk van de corrosiviteitsklasse van de omgeving waarin de coating moet worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld een landelijke omgeving een industriële setting of een zeeklimaat. 

Verder specificeert deze ISO-norm ook welke coatingtesten en coatingtestduur vereist zijn om na te gaan of een coatingsysteem in een bepaald klimaat kan worden toegepast en wat de verwachte levensduur is. Evenzo kunnen, om de weerstand van coatings tegen bepaalde agressieve media vooraf te verifiëren, in laboratoria blootstellingstesten worden uitgevoerd om de geschiktheid van de coatings te testen.

… de juiste coating perfect aanbrengen

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat uw coating slechts zo effectief zal zijn als de applicatie ervan. 

De applicatie ter plaatse is een delicate operatie waarbij vele parameters in acht moeten worden genomen, zoals bijvoorbeeld:

 • Ruwheid en zuiverheid van het substraat;
 • Dauwpunt;
 • Droogtijden;
 • Dikte. 

Een slechte applicatie kan leiden tot vroegtijdig falen van de coating, ongeacht het feit dat de geschikte coating werd gekozen. Het is daarom aangewezen dat u zich tijdens en na het applicatieproces laat bijstaan door een gekwalificeerde coatinginspecteur (zoals een NACE gecertificeerde of FROSIO gecertificeerde inspecteur).

Naast visuele inspecties, kunnen diverse coatingmetingen worden uitgevoerd, zoals:

 • Diktemetingen;
 • Hechtingstesten;
 • Ruwheidsmetingen;
 • Hardheidsmetingen.

... en voer regelmatig coatingtesten uit

Zodra de coating is aangebracht, is het aangeraden om de coating periodiek te laten inspecteren om de toestand op te volgen en degradatie van de coating in een vroeg stadium op te sporen.

Een inspectie omvat meestal een visueel onderzoek, maar kan ook andere niet-destructieve technieken omvatten, zoals EIS-metingen ter plaatse.

EIS coating metingen

Elektrochemische impedantiespectroscopie (EIS) is een niet-destructieve techniek om de algemene barrière-eigenschappen van coatings te meten. Meer specifiek kan de water- en ionenpermeabiliteit van coatings worden bepaald in functie van tijd.

Deze informatie is bijzonder waardevol voor:
 • kwaliteitscontrole van een net aangebrachte coating;
 • vergelijking van de prestaties van verschillende coatings;
 • follow-up van coatings in situ. 
De barrière-eigenschappen van de coating worden beoordeeld aan de hand van het impedantiespectrum, waarbij doorgaans het resistieve en capacitieve gedrag van de coating worden gecombineerd.

EIS-testen hebben de volgende nuttige kwaliteiten: 
 • verschillen in coatingprestaties kunnen reeds worden bevestigd voordat er enige visuele tekenen van degradatie zijn;
 • corrosieprocessen die onder de coating plaatsvinden, kunnen eveneens worden gemeten;
 • EIS-metingen kunnen worden uitgevoerd op zowel bovengrondse als ondergrondse gecoate constructies.
Bij METALogic wordt de algemene evaluatie van de coating uitgevoerd op basis van het hieronder voorgestelde classificatiesysteem. Dit classificatiesysteem is gebaseerd op uitgebreide literatuur-, laboratorium- en veldstudie van coatings. Het houdt rekening met het stadium van de degradatie van een coating, zijn barrière- en capacitieve eigenschappen, alle verkregen uit de analyse van de Bode en Nyquist plots.

Niveau

Kleurcode

Beschrijving

I


Uitstekende bescherming

II


Goed (standaard beschermlaag)

III


Twijfelachtige / beperkte bescherming

IV


Slechte bescherming

Klaar voor professionele coatingtesten? Simpel, neem contact op!

Zoals hierboven vermeld, geven coatingtesten u inzicht in de kwaliteit van uw coating en geeft het u de mogelijkheid om op te treden voor er schade optreedt. 

METALogic heeft:
 • ervaren ingenieurs en gecertificeerde coatinginspecteurs in dienst om visuele inspecties ter plaatse uit te voeren;
 • meer dan 10 jaar ervaring in EIS-metingen;
 • een goed uitgerust laboratorium voor het uitvoeren van coatingtesten en het onderzoeken van coatingdefecten.

Aarzel niet om ons uw offerteaanvraag te sturen of neem rechtstreeks contact met ons op via mail of telefoon om meer informatie te vragen. We kijken ernaar uit om u te helpen corrosie te bestrijden!

Voordat u gaat, heeft u plannen in de namiddag van 20 mei? Als u dit artikel interessant vond en u wilt dieper in de materie van coatings en coating inspecties duiken, neem dan zeker deel aan ons webinar over dit onderwerp. U kunt u hier registreren.


$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,8,in de kijker,32,nieuws,37,opleidingen,6,vacatures,4,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: Test uw coating: zorg ervoor dat uw coating zijn volledige potentieel bereikt
Test uw coating: zorg ervoor dat uw coating zijn volledige potentieel bereikt
Dankzij de juiste tests zorgen we er voor dat uw coating blijft presteren. Lees er alles over in dit artikel.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb21f6_52_KmIlLp8RqHgSVhIqod9vbUAW5kNqKAZ6VofpISOswmycKQnljSLnNcftPgG1-kMSw65q2vpku7o7I0TlVxXe1U5YgGyNd-XuGEBj8X4lmPvu2ugV-cTb53JNl77nXYavDYM/w480-h640/foto+coatingtest.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb21f6_52_KmIlLp8RqHgSVhIqod9vbUAW5kNqKAZ6VofpISOswmycKQnljSLnNcftPgG1-kMSw65q2vpku7o7I0TlVxXe1U5YgGyNd-XuGEBj8X4lmPvu2ugV-cTb53JNl77nXYavDYM/s72-w480-c-h640/foto+coatingtest.jpg
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2021/05/Test%20uw%20coating%20zorg%20ervoor%20dat%20uw%20coating%20zijn%20volledige%20potentieel%20bereikt.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2021/05/Test%20uw%20coating%20zorg%20ervoor%20dat%20uw%20coating%20zijn%20volledige%20potentieel%20bereikt.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy