$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

SAE J2334: niet je typische cyclische zoutneveltest



Coatings zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Een coating beschermt onze auto op de parking buiten en zorgt ervoor dat onze steak niet aan de pan blijft kleven. Coatings worden zelfs gebruikt op regenjassen om ze waterdicht te maken. Met andere woorden, ons dagelijks leven is beter beschermd dankzij coatings. 
Hetzelfde geldt voor de industriële sector, waar de beschermende eigenschappen van coatings een onontbeerlijk onderdeel zijn van de goede werking van een installatie. Versnelde corrosietesten, zoals de SAE J2334 test, bieden het antwoord om de kwaliteit en de prestaties van zowel bestaande als nieuw ontwikkelde coatingsystemen te testen.

What’s in a name: SAE J2334

SAE (de Society of Automotive Engineers) is een wereldwijd actieve beroepsvereniging en organisatie voor de ontwikkeling van normen voor technische professionals in diverse bedrijfstakken. De SAE J2334 test is een cyclische zoutneveltest waarbij coatings aan agressieve omstandigheden worden blootgesteld. Tijdens een cyclus van deze test ondergaat de coating de volgende omstandigheden:
  • Vochtige fase: 50°C, 100% RH
  • Zoutnevelfase: omgevingsomstandigheden, sproeien van zoutoplossing
  • Droge fase: 60°C, 50% RH


Bron: SAE J2334 standard

Neutrale en cyclische zoutneveltesten, wat is het verschil?

De eerste versnelde corrosietesten, zoals de neutrale zoutneveltest volgens ASTM B117 of ISO 9227, waren continue tests met slechts één fase. Bij de neutrale zoutneveltest worden de coatings dus continu blootgesteld aan 35°C in een mist van een 5% NaCl-oplossing.

Voor een betere nabootsing van de degradatiemechanismen die zich in de praktijk voordoen, ging in 1988 de ontwikkeling van de SAE J2334 test van start. De ontwikkeling begon met de selectie van tien verschillende materialen, waaronder verschillende combinaties van coatingtypes/dikte en ook ongecoate materialen. Plaatjes van deze standaardmaterialen werden blootgesteld op pick-up trucks die gedurende vijf jaar door Montreal, Québec, St. Johns en Newfoundland reden, waaronder twee van de meest corrosieve omgevingen in Noord-Amerika. Gelijkaardige experimenten werden uitgevoerd in Michigan, Ohio en Pennsylvania. 

Er werden verschillende versnelde corrosietesten en -methoden uitgevoerd waarvan de correlatie tussen de resultaten van de versnelde testen en de prestaties in de praktijk werd onderzocht. Van alle testen leverde de SAE J2334 de beste correlatie op met de resultaten van de blootstelling van het voertuig. Een testduur van 80 cycli (80 dagen) kwam ruwweg overeen met een gebruiksduur van 5 jaar. 

De cyclische zoutneveltest volgens SAE J2334 is dus een praktijkgecorreleerde test. De resultaten van de test geven een uitstekende correlatie met betrekking tot de cosmetische prestaties (zoals blaarvorming en rode roest). Hoewel de test specifiek ontworpen is voor automobielcoatings kan deze ook voor andere coatings en toepassingen worden gebruikt. Praktijkcorrelatie moet dan worden onderzocht.

Caterpillar & SAE J2334 testen

Caterpillar is een perfect voorbeeld van een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Caterpillar eist van al zijn leveranciers dat ze slagen voor de SAE J2334-test op basis van specifieke criteria. Om de continuïteit van de kwaliteit te waarborgen, moeten erkende leveranciers regelmatig positieve resultaten behalen. De laatste tien jaar heeft Caterpillar vertrouwd op METALogic voor SAE J2334. 

“Wij zijn tevreden over onze jarenlange samenwerking met METALogic om 3 belangrijke redenen: kwaliteit van de rapporten, flexibiliteit en doorlooptijden.”
Xavier Jullien, Laboratory manager bij Caterpillar Inc. 

SAE J2334 test valt binnen onze ISO 17025 accreditatie scope

METALogic voert de SAE J2334 test uit in speciale kasten. De SAE J2334 test is onderdeel van onze ISO 17025 scope om er zeker van te zijn dat deze wordt uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Naast SAE J2334, kan METALogic een verscheidenheid aan versnelde corrosietesten op coatings en coatingevaluaties uitvoeren.

Bezorg ons uw offerteaanvraag of neem contact met ons op bij verdere vragen. Onze experts begeleiden u graag bij de keuze naar de juiste testopstelling. We kijken ernaar uit van u te horen.



 

$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,9,in de kijker,32,nieuws,37,opleidingen,6,vacatures,3,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: SAE J2334: niet je typische cyclische zoutneveltest
SAE J2334: niet je typische cyclische zoutneveltest
Metalogic hanteert een speciaal type van cyclische zoutneveltest om uw coating te testen in de meest extreme omstandigheden. Lees er alles over in dit
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4rclqMfslEGETSe3kzGY1dpU6kzNRqwzHBeunPAjSfkAznsqmA4t5qIc0NWTHKD2AWrHmaH_3Yin7iyikUXcmAcLa1W-iHGXA4vCuZfjjpXAa-KLb-HccSvGhsYUIYgHaMR_WxILuXMA/w640-h480/evaluatie-coatings-foto1-300x225.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4rclqMfslEGETSe3kzGY1dpU6kzNRqwzHBeunPAjSfkAznsqmA4t5qIc0NWTHKD2AWrHmaH_3Yin7iyikUXcmAcLa1W-iHGXA4vCuZfjjpXAa-KLb-HccSvGhsYUIYgHaMR_WxILuXMA/s72-w640-c-h480/evaluatie-coatings-foto1-300x225.jpg
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2021/05/sae-j2334-niet-je-typische-cyclische.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2021/05/sae-j2334-niet-je-typische-cyclische.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy