$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

Sea-Tank gaat verder dan VLAREM en kiest voor RBI met METALogic

In Vlaanderen is het verplicht om opslagtanks van gevaarlijke vloeistoffen te laten inspecteren door een erkend milieudeskundige. Volgens VLAREM (Vlaams Reglement betreffende de Milieuvergunning) dient dit minstens om de 20 jaar te gebeuren. De termijn voor de volgende inspectie wordt vastgelegd door de milieudeskundige op basis van zijn ervaring en de bevindingen tijdens de laatste inspectie. 

Sea-Tank, een internationaal bedrijf met onder andere tankenparken in Antwerpen en Gent, gaat enkele stappen verder dan wat VLAREM voorschrijft. Ze opteren er immers voor hun tankenparken om de methodologie van RBI (Risk-Based Inspection) volgens API 580-581 toe te passen. 

RBI: van datacollectie en corrosiestudie tot inspectieplanning

Deze methodologie kent sinds begin 2000, en de eerste release van API 580 in 2002, een opmars in de chemie en petrochemie maar wordt op dit moment nog maar beperkt toegepast bij tankenparken in België. Het resultaat van een RBI-methodologie is een inspectieplanning waarbij de inspectietermijnen bepaald worden op basis van de risico’s: het product van kans op falen (POF) en gevolg van falen (COF). Datacollectie en corrosiestudie vormen de essentiële basis die voorafgaat aan de RBI-planning. 

De corrosiestudie bestaat uit een theoretische en een toegepaste aanpak: 

Theoretische corrosiestudie
Verschillende integrity loops worden gedefinieerd en de theoretisch mogelijke faalmechanismen per integrity loop/materiaalcombinatie worden bepaald.

Toegepaste corrosiestudie & Cor-life
De resultaten van de corrosiestudie worden via teamsessies verder verfijnd. Er wordt voor trendbare mechanismen eveneens een inschatting gemaakt van de snelheid waarmee de mechanismen voortschrijden.Vervolgens worden de resultaten van deze studie in een RBI-software ingegeven. METALogic gebruikt daarbij haar eigen ontwikkelde RBI-software: Cor-Life. De software genereert op basis van de ingegeven informatie inspectieplannen waarmee de klant aan de slag kan. Bij elke inspectie worden nieuwe resultaten aan het systeem toegevoegd. De software kan dus beschouwd worden als een beheersysteem dat dynamisch leert.De voordelen van RBI volgens Sea-Tank

Sea-Tank koos al in 2013 voor een samenwerking met METALogic en heeft ondertussen reeds het hele traject doorlopen voor een aantal van haar tankenparken. Volgens Sea-Tank zijn de voordelen van deze RBI-aanpak:
  • toegenomen kennis in verband met mogelijke degradatiemechanismen tankenpark;
  • betere beheersing van de integriteit;
  • verlaagde kans op lekken of spills
  • betere inschatting van kosten/timing voor herstellingen.
Sea-Tank plant om de RBI-methodologie eveneens toe te passen voor andere sites van de groep in België. Na de implementatie volgt nog de “evergreening”: de kennis van het proces en de plant evolueren immers met de tijd, naarmate meer inspectieresultaten gekend zijn of installaties/processen worden aangepast of verbeterd. In dat geval dient het model geherevalueerd te worden en dient een nieuw inspectie- of actieplan ontwikkeld te worden. 

Het werpt zodoende zeker zijn vruchten af om de RBI-methode toe te passen op uw tankenpark. Zo voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en omgeving én bespaart u de daaraan gebonden kosten die hoog kunnen oplopen. Aarzel zeker niet om contact op te nemen bij vragen of interesse. Onze experts staan vrijblijvend voor u klaar om uw case onder de loep te nemen. 

Naast RBI biedt METALogic ook andere controles aan in het kader van VLAREM, die u hier kunt terugvinden. 

$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,8,in de kijker,32,nieuws,37,opleidingen,6,vacatures,4,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: Sea-Tank gaat verder dan VLAREM en kiest voor RBI met METALogic
Sea-Tank gaat verder dan VLAREM en kiest voor RBI met METALogic
Sea-Tank gaat enkele stappen verder dan wat VLAREM voorschrijft. Meer weten over deze methodologie? Lees het artikel!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheQaXgNaCPyaGY0Sl8Ge9bR2Kv6siWd7cC1Pq1eh8NiBp1DWQyU-BDsDexS6Vkw42Z7XQfZqvrCpcgEkdbjqZzdJ0qq2dJ5nzqzn9KbJkuPDEmYnP4F4gexmHsXDKgtq_YCRBrr5tyUaHBtz8ELVQ0ZSUvi87H1uRR_T3k64k_DzvGyIo8g3XWGcAa/w657-h383/SeaTank1%20(1).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheQaXgNaCPyaGY0Sl8Ge9bR2Kv6siWd7cC1Pq1eh8NiBp1DWQyU-BDsDexS6Vkw42Z7XQfZqvrCpcgEkdbjqZzdJ0qq2dJ5nzqzn9KbJkuPDEmYnP4F4gexmHsXDKgtq_YCRBrr5tyUaHBtz8ELVQ0ZSUvi87H1uRR_T3k64k_DzvGyIo8g3XWGcAa/s72-w657-c-h383/SeaTank1%20(1).jpg
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2022/07/sea-tank-gaat-verder-dan-vlarem-en.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2022/07/sea-tank-gaat-verder-dan-vlarem-en.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy