$type=grid$meta=0$rm=0$snippet=0$c=4$show=home

$type=ticker$meta=0$rm=0$snippet=0$columns=3$count=9$show=home

METALogic & TÜV AUSTRIA: gedeelde expertise voor een geïntegreerde aanpak

Op 16 juli 2019 was het zover: METALogic werd onderdeel van de internationaal opererende TÜV AUSTRIA Group. Omdat we de vierde verjaardag van deze samenwerking naderen, gaan we dieper in op wat deze samenwerking betekent en hoe deze ten voordele is van het oplossen van uw corrosieproblemen. Tevens maken we van de gelegenheid gebruik om TÜV AUSTRIA in de schijnwerpers te zetten.

Eerst en vooral, wat betekent "TÜV"?

TÜV is de afkorting voor Technischer Überwachungsverein (Technische Keuringsdienst). Dit is een officiële term voor onafhankelijke multinationale ondernemingen uit Duitsland en Oostenrijk die zich richten op preventie en beperking van gevaren door hun diensten aan te bieden inzake testen, inspecteren en certificeren van systemen, faciliteiten en objecten.

Wereldwijd geldt een TÜV-certificering als een kwalitatief keurmerk dat vertrouwen en kwaliteit garandeert die aangeeft dat het product/de dienst/het proces waarvoor het van toepassing is, door deskundigen veilig is bevonden en voldoet aan de voorschriften. Met andere woorden, als consument kunt u er zeker van zijn dat een product met een TÜV-certificaat veilig is en voldoet aan de wettelijke eisen.

Een voorbeeld van hoe wijdverspreid TÜV is: de volgende keer dat u met uw kinderen de plaatselijke speeltuin bezoekt, is de kans groot dat zowel de speeltuin als de auto waarin u rijdt om er naartoe te gaan, een TÜV-certificaat hebben.

Eerste keuringsmaatschappij op het Europese vasteland

TÜV's ontstonden oorspronkelijk tijdens de industriële revolutie naar aanleiding van het toenemend aantal ongevallen als gevolg van barstende stoomketels. Deze toename werd veroorzaakt door het gebruik van hogedrukketels die steeds krachtiger werden, wat een verhoogd risico met zich meebracht. Na het incident van een exploderende ketel in de Mannheim Aktienbrauerei in januari 1865 werd uiteindelijk het idee geopperd om ketels regelmatig te laten keuren, zoals de Britse industrie toen al deed.

Een jaar later werd de eerste inspectievereniging op het Europese vasteland opgericht, de Gesellschaft zur Überwachung und Versicherung von Dampfkesseln (Maatschappij voor Toezicht en Verzekering van Stoomketels). Door het succes op het gebied van ongevallenpreventie verspreidde het concept van onafhankelijke regionale toezichthoudende organisaties zich snel over andere Duitse regio's. Later namen zij ook veiligheidsinspecties van een breder scala aan technische zaken voor hun rekening, zoals periodieke keuringen van auto's en zelfs rijbewijskeuringen.

Deze verenigingen zouden later het merk "TÜV" gebruiken, samen met het regionale achtervoegsel (vandaar TÜV AUSTRIA).

TÜV AUSTRIA Group

TÜV AUSTRIA werd in 1872 eveneens opgericht onder de naam Dampfkesseluntersuchungs- und Versicherungsgesellschaft auf Gegenseitigkeit of DUVG (Stoomketelinspectie en Onderlinge Verzekeringsmaatschappij) als een keuringsvereniging in Oostenrijk. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot het wereldwijd actieve TÜV AUSTRIA Group met meer dan 3000 medewerkers in meer dan 30 landen en een jaaromzet van 200 miljoen euro.

Hun activiteiten zijn geëvolueerd van de inspectie van boilers in fabrieken tot dienstverlening op het gebied van veiligheid, kwaliteit, innovatie, milieubescherming en ondernemersbelangen aan uiteenlopende sectoren, van de chemische industrie tot transport, voeding, gezondheid en zelfs wetenschappelijke en R&D-instellingen.

TÜV AUSTRIA verwezenlijkt deze missie door relevante diensten aan te bieden:

 • Audit & certificering: TÜV AUSTRIA voert bedrijfsaudits uit als onafhankelijk en geaccrediteerd certificeringsorgaan voor managementsysteem-, persoons- en productcertificering.
 • Begeleiding: TÜV AUSTRIA maakt graag gebruik van de interne expertise om u met behulp van de nieuwste technologie te begeleiden bij alle aspecten van "veiligheid".
 • Testen & inspectie: bedrijven uit de hele wereld kunnen TÜV AUSTRIA vertrouwen voor onafhankelijke testen en inspectie.
 • Opleiding: TÜV AUSTRIA Academy biedt meer dan 2.400 praktische cursussen voor elk doel van permanente educatie (E-learning programma's, leerlingschap training, militie certificering, engineering certificering en in-house training in uw bedrijf completeren het brede scala van diensten).

METALogic, al vanaf het begin uw corrosiepartner

METALogic is in 1991 opgericht als spin-off bedrijf van het departement Metallurgie en Toegepaste Materiaalwetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven. Aanvankelijk was het de bedoeling een AI-software te ontwikkelen die als materiaalexpert zou functioneren. Al snel werd echter vastgesteld dat menselijke expertise niet volledig kan vervangen worden door een computer en zeker niet op het gebied van corrosie waar elke nuance van doorslaggevend belang is. Dat is waar METALogic zich op gevestigd heeft: in-house materiaalexperts die ondersteund worden door hoogtechnologische apparatuur om elk potentieel corrosie- of materiaalprobleem te beantwoorden.

De kennis en expertise van METALogic in Risk Based Inspection, corrosietechnologie en coatingtesten vormen een waardevolle aanvulling op het Inspection en Asset Management portfolio van de TÜV AUSTRIA Group. In ruil daarvoor stellen TÜV AUSTRIA's internationale netwerk, brede kennis en knowhow van bepaalde specifieke technieken METALogic in staat haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Hoe wordt dit concreet in de praktijk gebracht? Door een sterke combinatie van diensten:

 • Team van ervaren materiaalspecialisten die u persoonlijk bijstaan bij al uw vragen.
 • Kwaliteit is onze prioriteit, vanaf het eerste contact tot het eindverslag.
 • Geavanceerde laboratoria en inspectie-instrumenten die zowel
 • gestandaardiseerde als op maat gemaakte oplossingen bieden.
 • Flexibiliteit en snelheid,  wanneer het probleem 'gisteren' opgelost moet zijn.

Bundeling van krachten en kennis voor een  totaaloplossing

Dus wat betekent dit voor u die ondersteuning nodig heeft op het gebied van corrosie en materialen? Deze video legt uit hoe onze gebundelde activiteiten u van dienst kunnen zijn.

TÜV AUSTRIA en METALogic bundelen hun krachten en kennis om u te begeleiden bij alle beslissende stadia van de levenscyclus van uw apparatuur of installatie met het doel de levensduur ervan veilig te verlengen
In deze levenscyclus zijn er 3 verschillende stadia met elk een verschillende aanpak:
 • Ontwerpfase: ondersteuning bij het vinden van het juiste materiaal (bv. voor uw reactor, vat, pijpleiding, enz.) of de juiste coating via geavanceerde laboratoriumtesten en theoretische expertise. Naast het materiaal omvat de ontwerpfase ook de controle van de conformiteit van mensen.
 • Operationele fase: een reeks NDT- en structurele gezondheidsmonitoringtechnieken om de gezondheid van uw activa te controleren. Bovendien is Risked Based Inspection (RBI) inbegrepen om de integriteit van uw installatie te waarborgen.
 • Falen: destructieve testen, visuele inspecties en theoretische studies worden gebruikt om de root cause van de schade te achterhalen en zo soortgelijke schade in de toekomst te voorkomen.
Kortom, de samenwerking tussen TÜV AUSTRIA en METALogic biedt een A-Z aanpak om u te helpen tijdens de gehele levenscyclus, van begin tot eind. Deze synergie zal in de toekomst meer brengen, dus blijf op de hoogte voor meer nieuws!

Heeft u een vraag voor METALogic of TÜV AUSTRIA Belgium? Aarzel niet om ons te contacteren!

$type=one$c=5$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$cate=1$count=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/events.html

$type=blogging$c=10$au=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=one$count=5$meta=0$p=1$show=/p/vacatures.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$meta=0$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

diensten,20,events,17,faq,8,in de kijker,32,nieuws,37,opleidingen,6,vacatures,4,
ltr
item
METALogic - Uw Corrosiepartner: METALogic & TÜV AUSTRIA: gedeelde expertise voor een geïntegreerde aanpak
METALogic & TÜV AUSTRIA: gedeelde expertise voor een geïntegreerde aanpak
de samenwerking tussen TÜV AUSTRIA en METALogic biedt een A-Z aanpak om uw corrosie/materiaal vragen te behelpen tijdens de gehele levenscyclus.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzuoCM3aiIioIcrjm5KjlaAoFKMXgWyLGXgEpuW3iR2QwHcmvYEYOlYR0FjT-ngwxjbhfEJlJsVz4vhrIaA0WxYrYriIKHu0m_U5oJm6-seloAGod4SW2HhEw4_o2KMrjx5W5lwKD1TQUgjaK1YmxFC8EyjLCLw6TNtI2fah0nSkRDZPse551yHhAe/w640-h336/4.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzuoCM3aiIioIcrjm5KjlaAoFKMXgWyLGXgEpuW3iR2QwHcmvYEYOlYR0FjT-ngwxjbhfEJlJsVz4vhrIaA0WxYrYriIKHu0m_U5oJm6-seloAGod4SW2HhEw4_o2KMrjx5W5lwKD1TQUgjaK1YmxFC8EyjLCLw6TNtI2fah0nSkRDZPse551yHhAe/s72-w640-c-h336/4.png
METALogic - Uw Corrosiepartner
https://blog.metalogic.be/2023/04/metalogic-tuv-austria-gedeelde.html
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/
https://blog.metalogic.be/2023/04/metalogic-tuv-austria-gedeelde.html
true
7854421183998982593
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy